Amasra’ya Hoş Geldiniz

 

Batı Karadeniz Bölgesinde, Bartın iline bağlı bir ilçe olan Amasra, denizden alınıp karaya verilen balıkların, doğadan alınıp insana verilen nimetlerin kapısını hep açık tutmaya çalışan insanların kentidir.

Denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy ve ana karaya bağlı bağımsız adalarına sahip, 3000 yıllık tarihi, ağaç işçiliği ve balıkçılığa dayanan yerel sanatları ile Batı Karadeniz bölgesinin en gözde turizm mekanlarından biridir.

Ev pansiyonculuğunun Türkiye’de ilk başladığı yer olan Amasra’da oteller ve apart pansiyonlar ile birlikte 3000’e yakın yatak kapasitesi bulunmaktadır. Restaurant larında kendine has balık pişirme yöntemiyle lezzette kaliteli olmuş, aynı zamanda yörede yetişen sebzeleriyle hazırlanan Amasra Salatası ile de marka haline gelmiştir.

Bugüne kadar özellikle yaz sezonunda oluşan aşırı yoğunluğu başarılı bir şekilde karşılayan ilçe, aynı zamanda denize girebilecek doğal plajları ile de ünlüdür. Tatil ziyaretinizde size yegane tavsiyemiz, konaklama için yer ayırmadan gelmemeniz olacaktır.

Beş Yoldan Amasra

Amasra öyle kolay varılan, ana yolların hemen yakınında bir turizm kenti değil. Ona ulaşmak için seyahat sever olmak gerekiyor. Onu görebilmek için Batı Karadeniz’ in kıyılarını aşmak gerekiyor. O, yarım adalarıyla, nasıl denizi kucaklıyorsa, ona öyle yaklaşmak ve kucaklaşmak gerekiyor.

İki adası, bir yarımadası, burunları ve mendirekleriyle denize doğru kulaç atarken, o ismi kara kendi yeşil Denizde, iki koy ve kıvrımlarıyla sanki karaya sığınmak ister gibidir.

İşte bu iç içe geçişin içtenliğinin tadına varmak için AMASRA’YA BEŞ YOL VARDIR. Bu beş yolun her birinin gizemli zenginlikleri daha ilk seyahatinizde sizi iyi bir SEYYAH yapıverecektir.

  • Birinci Yol; GÖLLER YOLU,
  • İkinci Yol; SAFRAN YOLU,
  • Üçüncü Yol; DOĞU ve DOĞA YOLU,
  • Dördüncü Yol; BATI KIYI YOLU,
  • Beşinci Yol; DENİZ YOLU

Bu beş yol da Amasra’ya çıkıyor ve Amasra’lılar bu beş yolun yolcusunu da her zaman sevgi ile karşılıyor.

Oteller

Diamond Liman Hotel

Created with Sketch. Kum Mah. Turgut Işık Cad. No:48 Amasra / BARTIN

Pansiyonlar

Amasra Sanal Tur

Bartın ilinin, ilçelerinin, koylarının, tarihi, kültürel ve doğal bölgelerinin havadan 360 derece panoramik fotoğraflarının bulunduğu, 3D VR gözlüklerle de izlenebilecek şekilde hazırlanan bartinsanaltur.com Ferhat Güngör tarafından yapılmıştır.

Amasra'da Gezmeden Dönmemeniz Gereken Yerler

Amasra’ya kadar gelmişken eve dönmeden kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerleri ve tarihi sitleri sizin için listeledik.

Amasra Kalesi

Roma döneminde inşa edilen kale, Bizans, Ceneviz ve Osmanlılar döneminde önemi nedeniyle onarımlar görmüş ve kullanılmıştır.

Amasra Müzesi

İlçede ilk müze 1955 yılında belediye binasının küçük bir odasında faaliyete geçirilmiştir. 1969 yılında eski ilkokul binasına taşınmıştır.

Kuş Kayası Yol Anıtı

Kuşkayası Yol Anıtı, merkeze 4 Km. mesafede, Bartın yolu üzerinde yer alan anıt, Anadolu’daki tek yol anıtı olması ile önemlidir.